Új fogalom a fenntartható városfejlesztéssel összefüggésben

A fenntartható városfejlesztés kapcsán felmerül egy új fogalom, mégpedig az okos város koncepciója. De mit is takar pontosan ez a fogalom? Az okos város azt jelenti, hogy a város életében, üzemeltetésében egyre nagyobb szerepet kapnak a digitális forradalom vívmányai, az információtechnológiai, telekommunikációs eszközök egyre bővülő tárháza

Az okos város megközelítés középpontjában a város meglévő, vagy egy tervezett célállapot valóra váltásával megújításra kerülő fizikai valóságának fenntartható működése és működtetése áll.  Azt, hogy pontosan mit is jelent ez a tervezett célállapot, többek között a szabályozáson alapuló tervezési dokumentumok írják le részletesen. 

Az okos város koncepció technológiai eszköztárának alkalmazásával megoldást találhatunk a városi szövet funkcionalitásával kapcsolatban felmerülő, eddig megoldatlan problémákra is, mint például a közúthálózat kapacitáshiánya vagy a parkolók hiánya.

Hogyan, és miért éppen így pontoznak a teniszben?

Aki valaha egyetlen meccset is megnézett már akár a képernyőn, akár élőben, abban felmerülhet a kérdés, hogy miért ilyen fura a teniszben a pontozás?

A fociban meglehetősen egyszerűen követni a gólokat, és így van ez a kézilabdában vagy éppen a vízilabdában is, és hasonló a helyzet a kosárlabdával. A tenisz pontozása igazi rejtély. Vannak, akik egyfajta sznob urizálásnak tartják, vannak, akik szerint a különös pontozás a jeu de paume szervarendszeréből jön, ahol 45 láb hosszú volt egy térfél. Más elképzelések szerint a 15 többszörösei az óra szakaszaira utaltak. A középkorban terjedt el az egy óra hatvan percre osztása. Egy hatalmas óralapot akasztottak a falra, és a nagymutatóval jelezték a labdamenetek alakulását, a kicsivel pedig a játékok állását. Egy nyertes menet után pedig negyedórával előre állították a nagymutatót.

A megoldás tehát még nem született meg, az azonban biztos, hogy a furcsa pontozás mit sem von le a játék élvezeti értékéből. 

Miért hasznos a cégeknek a PractiWork módszertana?

A jelenlegi általános munkaerőhiányban elemi érdekük a cégeknek, hogy hatékony eszközt találjanak a kékgalléros munkaerő toborzására, kiválasztására és megtartására.

A munkaerőhiánnyal az a probléma, hogy nemcsak a munkaerő száma, hanem képzettsége sem elegendő. Ezért nagyon fontos, hogy ne csak megtalálni tudják a cégek a munkatársakat, hanem azt is elérjék, hogy hosszú távon a cégben maradjanak. Hiszen az a legdrágább a cégek számára, ha energiát, időt és pénzt fektetnek az új munkatárs betanítására, képzésére, azonban a munkatárs végül még a próbaidő alatt felmond.

Ebben nyújt segítséget a Practiwork módszertana. A PractiWork innovatív szoftver, célhardver és módszertan a kékgalléros munkaerő felmérésére és képzésére. Az innováció jelentőségét mutatja, hogy bekerült Magyarország TOP100 találmánya közé.

A PractiWork korszerű és komplex rendszere olyan egyéni képességek, készségek és személyiségjellemzők mérésére használható, amelyek transzverzálisak, vagyis szinte minden munkakörben alapvető fontosságúak.

Egy zseniális ötlet csak az út legeleje

Amikor valakinek van egy jó ötlete, amiből egy vállalkozást, vagy egy nagyobb üzletet fel lehet építeni, akkor úgy gondolhatja, hogy már túl van a nehezén, csak az operatív dolgokat kell köré építeni.

Azonban erről szó sincsen, hiszen ilyenkor kezdődik csak a projekt bonyolultabb része. Kitalálni az üzleti modellt, felépíteni mindent az első lépéstől, aminek része az üzleti stratégia kialakítása. Ez ráadásul nem csak akkor szükséges, amikor valamilyen új dologba kezdünk bele. Már hosszú évek vagy akár évtizedek óta működő cégek esetében is lényeges lehet rendre felülvizsgálni az elérni kívánt célokat, értékelni az addigi teljesítményt, és kijelölni új mérföldköveket. Ehhez természetesen érdemes lehet szakmai segítséget kérni, olyan üzletfejlesztéssel foglalkozó cégekhez és szervezetekhez fordulni, amelyek objektíven meg tudják vizsgálni, hogy melyek azok a szervezeten belüli és kívüli dolgok, amelyek jól működnek, és melyek azok a területek, ahol szükséges lenne fejleszteni. 

Hogyan válasszunk megfelelő ajándékot?

Kevés olyan nehéz dolog van, mint ajándékot választani, főleg olyan esetben, amikor szeretnénk valamilyen egyedi és különleges dologgal előrukkolni.

Különleges ékszer érdekes nő számára – ezek a Coeur De Lion karkötők és fülbevalók! Kézzel készített karkötőt eredetiséget igazoló tanúsítvánnyal együtt kapják meg a vásárlók, emellett pedig luxus fehér dobozban érkeznek, melyek belseje fehér selyemmel van bevonva. Egy különleges ékszer bármikor jó választás lehet, ugyanis a megfelelő kiegészítők kiválasztásával lehet még izgalmasabbá tenni egy gardróbot, ugyanis, ha megvannak a legjobb alapdarabok és figyelemfelkeltő ékszerek, akkor képtelenség a szettekkel hibázni. Ezek után már bárhogyan lehet őket variálni, és senkinek sem kell azon aggódnia, hogy nem fog tudni mit felvenni.

Érdemes minél előbb megtalálni azokat a darabokat, amiket szívesen viselünk akár hosszú évekig.

Az öt tibeti rítus

Szarvas Nikolett természetgyógyász, Herba-Yoni jóga oktató hitvallása, hogy bárki képes jógázni, aki rászánja magát. Érdemes észben tartanunk, hogy a jóga nem versenysport: erővel és erőfeszítéssel nem lehet elérni a test, az elme és a szellem egységesülését. A jóga a tudatos elengedés rendszere. Az öt tibeti jóga öt alap jóga gyakorlatból áll, amelyeket mindössze 15 perc alatt el tudunk végezni. Kezdetben minden egyes gyakorlatot háromszori ismétléssel kell végezni, majd hetente kettővel kell növelni az ismétlésszámot mindaddig, amíg eljutunk a 21-szeri ismétlésig. A gyakorlatok jótékony hatása, hogy harmonizálja a testet és a lelket. Főként az agyalapi mirigy és a pajzsmirigy működését serkenti, valamint feszültségoldó hatású, stabilizálja a keringési rendszert és helyre teszi a nemi mirigyek működését. Célzott hatással van a hormonrendszerre és az idegrendszerre

Szarvas Nikolett oldalán, a Herbclinic.hu weboldalon részletes útmutatást ad az öt tibeti jóga gyakorlat helyes elvégzéséről és arról is részletesen ír, hogy pontosan hogyan segítik az egyes gyakorlatok a testi és szellemi egészségünk megőrzését.  

Piacvezető IT biztonsági megoldások viszonteladók és vállalkozások számára

Statisztikák szerint a 2020-as évben történt a legtöbb hackertámadás a világon. A távmunka korábban nem tapasztalt elterjedésével megsokasodtak a biztonsági kockázatok, hiszen a távoli munkavégzés számos biztonsági probléma forrását jelentheti, ha a munkavállalók nem tartják be a szükséges biztonsági intézkedéseket.

A Kaspersky piacvezető IT biztonsági megoldásokat kínál viszonteladók és vállalkozások számára. A Kaspersky Antivirus használatával a biztonsági kockázatok jelentős mértékben csökkenthetők. A Kaspersky a világ egyik vezető kiberbiztonsági gyártójának számít, így garantálható a legmagasabb szintű biztonság az ügyfelek számára. Könnyen kezelhető, és modern, felhő alapú megoldást kínál. 

A már 20 éve működő Kaspersky megoldásait több, mint 270 ezer vállalat használja 200 országban és területen világszerte. 120 globális OEM/technológiai szerződéssel rendelkezik, több, mint 310 ezer rosszindulatú fájlt érzékel.

Milyen helyzetekben ajánlott gyógynövényeket választani a gyógyszerek helyett?

Szarvas Nikolett Diána 2010 elején végezett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen biomérnökként, egészségvédő szakirányon, majd ezt követően a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Orvosi Vegytan és Orvosi Biokémia Intézetében dolgozott.

Ekkor kezdett el érdeklődni a gyógynövények iránt, és miután kiszélesítette tudását, úgy döntött, hogy tapasztalatait megosztja a téma iránt nyitott érdeklődőkkel. Ezért jött létre Herbclinic nevű oldala, illetve ezért írt a témában könyvet is. Szarvas Nikolett természetgyógyász és Bach virágterapeuta igyekszik tudását átadni azoknak az embereknek, akik szeretnék tudni, hogy miért jobb gyógynövényeket választani a gyógyszerek helyett, mit mire érdemes használni, és melyek azok az esetek, amikor sokkal jobb ötlet orvoshoz fordulni.

A tanácsok nem csupán az anyukák, hanem az egész család hasznára válhatnak, a legtöbb probléma esetén érdemes lehet a polcról leemelni a könyvet. 

A napszemüveg egyszerre praktikus és stílusos kiegészítő a nyári szezonban

A nyár időszakban gyakorlatilag megkerülhetetlen, hogy napszemüvegeket viseljünk, különösen, ha szeretünk sok időt tölteni a szabadban, illetve olyan praktikus okok miatt, mint például a vezetés.

Emellett azonban abba is bele kell gondolnunk, hogy ezek a darabok lehetnek a szezon legtrendibb kiegészítői, amelyek segítségével feldobhatjuk egy-egy összeállításunkat. Érdemes olyan darabokat választani, amelyek illenek hozzánk, emellett pedig jobb, ha több stílusból is választunk, ugyanis nem feltétlenül érdemes ugyanazt viselni sportoláshoz, vagy ha valamilyen elegánsabb eseményre -például esküvőre- megyünk.

A Police napszemüvegek a legjobb anyagokat vonultatják fel, megjelenésben pedig a szélsőséges divatőrültektől az öltönyös üzletemberekig mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő modellt. Emellett természetesen arra is figyelnünk kell, hogy ellássa legfontosabb funkcióját, és megvédje szemeinket a káros UV sugárzástól, így mindig olyan darabot válasszunk, amely valóan védelmet nyújt

IFKA minősített képző cég humán területen már 2000 óta

A Learning Innovation 2000-ben alakult vállalkozás, amely humán területen működik és IFKA minősített képző cég.

A vállalkozás a felnőttképzés, az innovációs fejlesztések, a tartalom- és szervezetfejlesztés, valamint az üzleti tanácsadás területén segíti a hazai vállalkozásokat. Ezen felül pedig a források felkutatásában is segíti partnereit, hiszen a cég felkészült szakértői jól ismerik az elérhető pályázati lehetőségeket és a projektgenerálás folyamatában is otthonosan mozognak. 

A cég a magyarországi vállalkozásoknak kínál segítséget az IFKA-n keresztül, az IFKA 2013-tól kezdve az Iparfejlesztési Közalapítvány jogutódja. A szervezet a hazai gazdasági, műszaki és innovációs közélet aktív szereplőjeként az elmúlt 20 évben a logisztika, a minőségügy és a környezetvédelem terén vált ismert és elismert szakértővé. Jelenleg pedig a foglalkoztatás bővítése is új feladataik közé tartozik. A Learning Innovation gazdálkodása megfelelő, a vállalkozás nyereségesen működik és 73 munkatárs dolgozik a cégben.