Ezért fontos a hazai turizmus fejlesztése

A belföldi turizmus vitathatatlan előnye, hogy a vendégek által elköltött pénz a hazai gazdaságunkat erősíti, ezért a belföldi turizmus fejlesztése egyértelmű előnyökkel jár. Szerencsére Magyarországon van is mire építeni, hiszen annyi szép és változatos látnivalót találunk, amit szívesen keresnek fel az emberek.

A hazai turisztikai szakértők egyetértenek abban, hogy a turizmus hosszú távon is bővülő ágazata lehet a hazai gazdaságnak, ezért érdemes sokat fordítani a fejlesztésére. Zsuffa Ákos turisztikai szakértő szerint még bőven van tartalék a belföldi turizmusban, hiszen az emberek egyre többet akarnak utazni, és a kedvező gazdasági helyzetnek köszönhetően a pihenésre fordítható jövedelem is nagyobb, mint az elmúlt pár évben.

A turizmus hosszú távú fejlesztése tehát minden bizonnyal jól megtérülő beruházás lesz, de figyelni kell arra, hogy a forrásokat okosan használják fel, és olyan turisztikai termékeket hozzunk létre, amelyek versenyképesek a régió többi országának kínálatához képest is.