Irodából home office-ba, avagy ezek a rugalmas foglalkoztatás főbb buktatói

Elsőre sokaknak szimpatikusnak tűnik, hogy az iroda helyett otthonról tudnak dolgozni, de munkaadóként érdemes tisztában lenni a rugalmas foglalkoztatási formákhoz kapcsolódó jogi szabályozással is.

Az átállás nem mindig zökkenőmentes, és nem csak azért, mert a munkafolyamatokat módosítani kell úgy, hogy a személyes interakciók nélkül is elkészüljön minden céges feladat. Hanem azért is, mert többféle HR, szervezetfejlesztési, szabályozási feltételnek is meg kell felelni, nem is beszélve a jogszabályi feltételekről.

A rugalmas foglalkoztatás főbb buktatóit segít elkerülni a Learning Innovation, amely munkajogi-, pénzügyi és munkaügyi tanácsadással, szervezeti szabályzatok kialakításával, munkafolyamatok kialakításával és átalakításával segít a cégeknek a sikeres átállásban. Tanácsadás keretében a cégben alkalmazott munkakörök és munkafolyamatok sajátosságainak figyelembevételével a részmunkaidőben való foglalkoztatás-, a távmunka-, a rugalmas munkaidő, valamint a kötetlen munkarend kialakításában nyújtanak szakértői segítséget.