Piackész laptopok az Inteltől

Az üzleti laptopok ideje a processzorgyártókat is mozgásba hozta. Az idei technológiai újításokból az Intel sem maradhatott ki, azonban meglepő módon nem egy új chip érkezésével állt elő a márka, hanem egy új üzleti notebook megjelenését jelentette be.

Az Intel NUC termékcsaládba érkező NUC 15-re egy együttműködés keretében más laptopgyártók is rátehetik a logójukat. Ennek célja, hogy a partnerei segítségével versenyképes notebookok-at forgalmazzon a cég. Gyakorlatilag egy piackész terméket adnak a kisebb forgalmazók kezében, akiknek csupán a logózás, a logisztika és a marketing lesz a feladatuk. Ez nagyban hozzájárul az üzleti laptopok piaci igényeinek kielégítéséhez, melyre mostanában egyre nagyobb igény van.

Azok számára, akik többet várnak egy közép árkategóriás eszköztől, azonban nincs szükségük a gamer laptopok teljesítményére, egy tökéletes köztes megoldás lehet az Intel NUC termékcsalád. A márka elárulta, hogy a későbbiekben is tervez hasonló akciót, azonban már nem akar nagyobb kínálatot kiépíteni.