Tavaszi kirándulástippek

Alig vártam már, hogy megérkezzen a jó idő, és kicsit jobban kiszabaduljunk a természetbe a családdal. A célba vett kirándulóhelyek tavaszra a következők:

  1. Alcsúti arborétum: József Nádor által alapított arborétum 1820 óta létezik, 40 hektáros kastélyparkja várja a látogatókat. A hóvirágünnep február közepétől március közepéig tart, ekkor két és fél hektáron megcsodálhatjuk a csodaszép hóvirágok különböző fajait. Megközelíthető autóval, kisvasúttal és busszal is. Alcsútdoboz – kastély megálló.
  2. Dobogókő: a Pilisben rövidebb túrát is tehetünk gyerekekkel, a Vadálló kövekhez szoktunk kirándulni körtúra szerűen. A Dobogókő vendégház mellől indulunk, és kb 3 óra alatt érünk vissza.
  3. Tatai tó és vár: a gyerekek biciklivel, mi gyalog kerüljük meg a tavat általában, és piknikezni is szoktunk a partján, ha olyan meleg idő van már. Gyönyörű helyszín kellemes cukrászdával a tó partján.
  4. Pákozdi tornapálya: szintén kirándulás helyszín, egy kb 1 órás tornapálya az erdő részen közvetlenül a Pákozdi Pagony vadaspark mellett. A kettőt összekötve egész napos program lehet.