Csak akkor vállaljunk projektmenedzsment feladatokat a cégben, ha elegendő tapasztalattal rendelkezünk!

A projektmenedzsment az egyik leginkább összetett feladat egy cégben, ami nagyfokú hozzáértést és tapasztalatot igényel. Ezek nélkül könnyen félre tud siklani a projekt, ami nem csak időveszteséget, hanem nagyon sok extra költséget is jelenthet a cég számára. 

Abban az esetben, ha a cégben nincs olyan munkatárs, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik a projektmenedzsment területén, érdemes külsős projektmenedzser cégre bízni a feladatokat. Ők az indulástól a projekt zárásig tudják vinni a folyamatot, ráadásul így nem kell a munkatársainkra extra feladatokat tennünk, így a napi teendőikre tudnak koncentrálni. A projekt menedzsment tanácsadó cég munkatársai viszont a megfelelő kompetenciák birtokában sikerre tudják vinni a feladatot.

Ha egy komolyabb céges projekt tűnik fel a láthatáron, és a cégvezető tart attól, hogy esetleg túl sok erőforrást köthet le a cégben a feladat teljesítése, nem érdemes kockáztatni, hanem érdemes felkeresni egy projektmenedzsment feladatokra szakosodott profi csapatot.