Élménypark és szálloda beruházás Pécs mellett

A turizmus régóta a hazai gazdaság húzóágazata, amelyet csak ideiglenesen tudott megállítani a pandémia, hiszen már látható, hogy az emberek mennyire szeretnének kimozdulni otthonról és felfedezőútra indulni akár hazánkon belül, akár határainkon kívül is.

A hazai turizmus élénkülésére számít Dr. Zsuffa Ákos turizmus szakértő is, akinek egyik legkomolyabb fejlesztése a Pécs melletti Pogány településen valósult meg néhány évvel ezelőtt. A pogányi élménypark és turizmus projekt egy komplex fejlesztés, amelyben megjelennek a fenntarthatósági, környezetvédelmi szempontok is. Az óriási, több hektáros élményparkban gyerekek és felnőttek egyaránt jól szórakozhatnak, míg az üzleti utazók számára a szálloda mellé épült 40 fős konferenciaterem jelenthet vonzerőt. Vagyis a fejlesztéssel hatékonyan tudott hozzájárulni a szakember a helyi turizmus fellendüléséhez.

A szekértő hangsúlyozza a turizmus kiemelt szerepét a hazai gazdaságban. Véleménye szerint szükség van jelentős fejlesztésekre ebben a szektorban, hogy a vendégek egyre növekvő igényeit jól tudják kiszolgálni.