Erre figyeljünk a csontjaink egészsége érdekében

A csontritkulás elsősorban a nőket érintő probléma világszerte, és megjelenése a változókor utánra tehető. Azonban a megelőzésre már előtte hangsúlyt kellene fektetni, ha nem akar valaki komolyabb problémákat 60 körül.

Két faktor játszik fontos szerepet a megelőzésben: a vitaminbevitel és a rendszeres mozgás. A kálcium és D-vitamin pótlása különösen az őszi-téli időszakban szükséges. Tavasszal és nyáron tartózkodjunk sokat a friss levegőn, élvezzük a napsütést a biztonságos órákban. A rendszeres séta, torna, más testmozgás önmagában is képes megelőzni a csontritkulást, ráadásul javítja a hangulatot és közösségi élményt adhat.

Ha már kialakult valakinél az oszteoporózis, azt érezheti, hogy kis terhelés hatására is fájnak a csontjai, a háta illetve dereka. Ilyenkor érdemes minél hamarabb szakvizsgálatra menni, ahol megmérik a csontsűrűséget. A CBD olaj csontritkulás esetén egy természetes kezelési mód lehet, melynek nincsenek káros mellékhatásai, és a kutatások szerint blokkolja a csontritkulásért felelős receptorok működését.