Készüljünk tudatosan az év végi hajrára!

Az év vége a munkahelyeken sokak számára már csak a túlélésről szól. Projektzárások, év végi elszámolások, drasztikusan megnövekedett munkamennyiség. És ez csak pár példa arra, mennyi ember érezheti magát stresszesebb helyzetben ilyenkor, mint máskor. Emellett ráadásul rövidebbek a nappalok, kevés időt töltünk a szabadban és ott van az ünnepi készülődés és az ajándékbeszerzés feszültsége is. Nem csoda, ha nem sikerül egykönnyen karácsonyi hangulatba kerülnünk.

A hatványozott testi-lelki megterhelésre lehet és célszerű is felkészülni. A mondás szerint minden fejben dől el, tehát érdemes itt kezdeni. Az, hogy tudatosan jelen legyünk és tudjunk priorizálni a feladatok között, nagyon fontos. Léteznek stresszkezelési technikák, melyeket speciális tanfolyamokon, pszichológustól vagy akár az internetről is megtanulhatunk.

Ha szánunk rá egy kis időt és elsajátítunk egy számunkra működő feszültségoldó stratégiát, akkor olyan önsegítő módszer lesz a birtokunkban, melyet innentől az élet bármely területén sikerrel alkalmazhatunk.