Kihagyhatatlan kérdések mielőtt állást vállalsz szállással

Napjainkban több multi cég küzd a munkaerőhiánnyal. Az autóipari cégek, gyártóipari vállalatok nagyszámú munkaerőt tudnak foglalkoztatni. Előfordul azonban, hogy hiába indítanak több céges járatot a környező kisvárosokba, falvakba, nem találnak elegendő munkavállalót. Ebben az esetben szokták felkínálni az állás szállással lehetőséget, hogy a távolabban élő munkanélkülieknek is tudjanak lehetőséget biztositani a munkavégzésre.

Mi mindenre kell figyelned a szállásnál, ha egy ilyen munkalehetőséget készülsz elvállalni? 

Próbálj meg úgy mérlegelni, mintha nyaralásra keresnél szállást. Kérdezz utána, hogy milyen a szállás pontosan, apartman vagy munkásszálló? Rendelkezésre áll-e saját fürdőszoba és konyha? Ha nem áll rendelkezésre, hány emberrel kell rajta osztoznod? 

Érdemes rákérdezni, hogy mennyire felszerelt a szálláshely, magunknak kell gondoskodni bútorozásról, tv-ről, internetről… Arról is kell információt kapnunk, hogy ki fizeti a szállás rezsi költségeit. 

Kérdezd meg, hogy pontosan milyen távolságban helyezkedik el a szállás a jövőbeni munkahelyedtől! Elképzelhető, hogy saját magadnak kell majd megoldanod a munkábajutást, például tömegközlekedéssel.