Kinek előnyös a munkaerő-kölcsönzés?

Egy nagyvállalat többnyire akkor fordul munkaerő-kölcsönző céghez, amikor rövidebb távra keres munkavállalókat és nem szeretne bajlódni a foglalkoztatással kapcsolatos adminisztrációval, mint például a be- és kiléptetés, a bérszámfejtés. És akkor is, ha a cég nem tud vagy nem szeretne a toborzással foglalkozni, hiszen ez egy nagyon időigényes feladat, főleg több száz munkavállaló toborzása esetén.

Éppen ezért, főként akkor élnek a vállalatok a munkaerő kölcsönzés szolgáltatással, ha több tíz vagy akár százas nagyságrendben van szüksége új munkavállalókra, és viszonylag rövid időn belül szükséges a dolgozók munkába állása. Ilyenkor válhat a munkaerő kölcsönzés a legnagyobb hasznukra, hiszen a teljes toborzási, kiválasztási folyamat terhe lekerül a vállalatról.

A munkavállaló számára pedig azért lehet előnyös, mert hosszadalmas és akár bonyolult pályázási folyamat helyett rövidebb idő alatt találhatnak neki új állást. A Jobtain oldalán például mindössze 5 alapvetően szükséges adat megadásával lehet jelentkezni olyan állásokra, amelyek alapfokú, középfokú vagy szakmai végzettséget igényelnek.