Segítség frontérzékenyeknek

Sajnos az utóbbi időben egyre érzékenyebb vagyok az időjárási frontokra, különösen melegfront előtt és alatt vannak alvási nehézségeim, és erősen fájni is szokott a fejem. Szerencsére ezek a bajok 2-3 nap alatt elmúlnak, de mégis próbálok keresni valamilyen megoldást rá, mert eléggé megnehezíti a munkát azokon a napokon.

Azt olvastam, hogy segít, ha a szokásosnál többet iszom (vizet!), hogy a szervezet jobban tudjon alkalmazkodni a légnyomásváltozáshoz. Fontos a kálium és magnézium bevitel, ezt érdemes pótolni táplálékkiegészítőkkel is. A szabadban való mozgás, ezáltal friss oxigén juttatása az agynak segít legyűrni a fejfájást. A gyömbér pedig egy fájdalomcsillapító, görcsoldó hatású gyógynövény, aminek teáját szoktam fogyasztani.

Ha viszont mégis kialakult a panasz, a frontérzékenység esetén is megoldás lehet egy szer, mivel a CBD olaj migrén esetén is hatásos. A benne lévő hatóanyag gátolja a fájdalom közvetítését, és nyugtató hatással is bír. Ezáltal hozzásegíthet a megfelelő pihenéshez és fejfájás-mentessé teheti a változékony időjárású napokat is.