A hibák, amiket kerülj el az állásinterjún

Az állásinterjú lehet az egyik legstresszesebb helyzet az álláskeresés során, de az előzetes felkészüléssel és gyakorlással az interjú sikeres lehet. Gyakran előfordulnak olyan hibák, amelyek elriaszthatják a munkaadót és az állásinterjú sikertelenségéhez vezethetnek.

Az első és legfontosabb hiba, amit el kell kerülni az interjú során, az előzetes felkészülés hiánya. Az állásinterjúra való alapos felkészülés, a cég és a pozíció alapos megismerése elengedhetetlen, hogy felkészülten érkezzünk.

Amit biztosan be kell tartani, az időben való megérkezés. Fontos, hogy időben megérkezze az interjúra, legalább 10-15 perccel az előtt. A késés rossz benyomást kelt, és azt mutatja, hogy nem tiszteli az időt és másokat.

A harmadik hiba, amit el kell kerülni, az előző munkahely vagy munkaadó kritizálása. Pozitívan beszélj az előző munkahelyéről és munkaadójáról, még akkor is, ha nem volt tökéletes az ott töltött idő.

Az állásinterjún azt kell mutatnod, hogy képes vagy az adott cég és pozíció követelményeinek megfelelni, és az adott kultúrához alkalmazkodni.

Az utolsó hiba, amit el kell kerülni, a testbeszéd figyelmen kívül hagyása. A testbeszéd fontos szerepet játszik az állásinterjún, és azt mutatja, hogy mennyire magabiztos és kényelmes az adott helyzetben.