A városfejlesztésen túl

A Városfejlesztés Zrt. szerteágazó tevékenysége nagyrészt a településfejlesztéshez kapcsolódik, amelyben több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik. 

A szervezet tevékenysége azonban más területen is hasznos, ugyanis a településfejlesztési akciótervek végrehajtása a tapasztalatok szerint a helyi gazdaság élénküléséhez, a kis- és középvállalkozások fejlődéséhez is hozzájárul. Ezért elmondhatjuk, hogy a Városfejlesztés Zrt. tevékenységének szerves része a komplex helyi vállalkozásfejlesztés is. 

A közszféra és a magánszféra együttműködésén alapuló városfejlesztési modell keretein belül a Városfejlesztés Zrt. a vállalkozásfejlesztési alapítványok partnereként vállalja a hazai kis- és közepes vállalkozások fejlődését elősegítő településfejlesztési, illetve településrehabilitációs lehetőségek vizsgálatát, valamint  a potenciális településfejlesztési projektek feltárását. A szervezet tevékenysége tehát ma már messze túlmutat annál, hogy hozzájárul hazai településeink megújulásához, fejlődéséhez. Hiszen ez a folyamat magában hordozza a vállalkozások fejlődését is, ami szintén jelentős gazdasági érdeke az országnak.