Az informatika világa nyitva áll

Aki invesztálni szeretne a személyes képzésébe, és értékes szakmai tudásra szert tenni, annak egyik legjobb választás lehet az informatika. Léteznek IT tanfolyamok, melyeken szerzett tudást könnyen kamatoztathatjuk az üzleti életben, általános célokra: ilyenek az irodai alkalmazások, de ma már az online marketing és social media használata is ide sorolható.

Aki azonban speciális szaktudást szeretne, annak az üzleti világban is hasznos lesz az adatbányászat és az adat elemzés – data science – területe. Ugyanis az internet jóvoltából rengeteg adat áll rendelkezésünkre, de ebből az értékes információ kinyerése a kihívás. Business intelligence-nek hívják az üzleti információ szerzést, amikor a meglévő adattömeget tudja valaki értelmezni és átlátni. Ehhez szükséges az adatgyűjtés, adatbányászat, adat tisztítás, statisztika, modellezés, és vizualizáció ismerete.

Másik értékes témakör pedig az IT biztonság, hiszen a céges adatokra vigyázni kell, mivel sok vállalatnak ez lett az első számú érték. Itt nem csak a sértetlenségre és a kibertámadások kivédésére kell gondolni, de az információ mindennapi rendelkezésre állása és elérhetősége is kulcsfontosságú.