Fejlődő vidéki térségek, növekvő vállalkozói sikerek

A gazdasági szektor vállalkozói ága rendkívül szerteágazó tevékenységi kört végez. Egészen más vállalkozások lesznek sikeresek a fővárosban és a nagyvárosok környékén, mint a hozzájuk képest ritkábban lakott vidéken. A vidéki, helyi vállalkozások felfuttatása teljesen más megoldásokat igényel, de függetlenül attól, hogy a helyi cégek termékkel vagy szolgáltatásokkal kereskednek, a siker alapjában véve függ a környezettől.

Az önkormányzatok által végrehajtott operatív településfejlesztések hatalmas szerepet játszanak a lokális emberek életében. A jövőbe mutató, komplex településfejlesztési akciótervek végrehajtása az eddigi tapasztalatok alapján jelentősen élénkíti a helyi gazdaságot. A helyben történő beruházások és régiófejlesztések tehát helyes eszközei lehetnek a vállalkozásfejlesztés folyamatának.

Az országos szinten is számos referenciával rendelkező Városfejlesztés Zrt. teljeskörűen vállalja a közszféra és a magánszféra együttműködésében megvalósuló projektek elősegítését. Teszik mindezt a szakmai tanácsadás mellett megvalósíthatósági tanulmányok, akcióterületi tervek és integrált településfejlesztési stratégia kidolgozásával.