Mit tegyünk, ha tartósan rossz a hangulatunk

Habár egyre többet süt a nap, és a tavaszi jó idő alapvetően kedvező hatással van a közérzetünkre, előfordulhat, hogy hosszabb ideig kedvetlennek, levertnek érezhetjük magunkat. 

Ha ez az állapot tartósan fennáll, és már a társas életünkre és a munkateljesítményünkre is negatív hatással van, akkor nem érdemes legyinteni, hogy majd csak elmúlik, hanem érdemes mélyebbre ásni és felkutatni az okokat. Az emberek többsége életében legalább egyszer átél olyan időszakot, amikor tartósan alacsonynak érzi az energiaszintjét, motiválatlan, kedvetlen. Ez az állapot, ha súlyosabbra fordul, akkor akár orvosi kezelést is igényelhet. Ilyenkor beszélünk depresszióról, ami több, mint rövidebb-hosszabb ideig tartó negatív hangulat. Éppen ezért a depresszió kezelése sem olyan egyszerű, hogy kizárólag gyógyszeres vagy gyógynövényes kezeléssel tartós eredményt érjünk el. 

Szükséges lehet az életmódváltás, társas kapcsolataink felélénkítése, a stresszkezelés, vagy akár egy új hobbi, amivel szívesen töltjük az időnket.