Hogyan pályázzunk sikeresen?

Minden cégnek nagy előrelépés lehet, ha sikerül megszerezni egy kis pályázati forrást, hiszen olyan beruházásokat tudnak így megvalósítani, ami csupán önerővel vagy hitellel nem lehetséges. A pályázatok azonban sokféle buktatót is hordoznak magukban, ezért akkor érdemes önállóan belevágni, ha van már benne rutinja a cégvezetőnek, vagy valamelyik kollégának.

Azoknak a cégeknek, amelyek nem rendelkeznek megfelelő tapasztalattal, szükségük lesz egy projektmenedzsment csapatra, akik koordinálják a pályázat lefutását. Egy ilyen partner nem csak a pályázatok megírásában segédkezhet, hanem a teljes folyamatot is figyelemmel kíséri. Például a szükséges pénzügyi kimutatásokat, igazolásokat is elkészíti, a megvalósult fejlesztésről pedig olyan beszámolót állít össze, amely megfelel az ellenőrző szerveknek.

Sokat nyerhetünk tehát egy profi pályázati projektmenedzsment partnerrel, hiszen így rengeteg adminisztráció lekerül a cég munkatársainak válláról, és a sikeres megvalósulásra is sokkal nagyobb esély van.