Miért hasznos a cégeknek a PractiWork módszertana?

A jelenlegi általános munkaerőhiányban elemi érdekük a cégeknek, hogy hatékony eszközt találjanak a kékgalléros munkaerő toborzására, kiválasztására és megtartására.

A munkaerőhiánnyal az a probléma, hogy nemcsak a munkaerő száma, hanem képzettsége sem elegendő. Ezért nagyon fontos, hogy ne csak megtalálni tudják a cégek a munkatársakat, hanem azt is elérjék, hogy hosszú távon a cégben maradjanak. Hiszen az a legdrágább a cégek számára, ha energiát, időt és pénzt fektetnek az új munkatárs betanítására, képzésére, azonban a munkatárs végül még a próbaidő alatt felmond.

Ebben nyújt segítséget a Practiwork módszertana. A PractiWork innovatív szoftver, célhardver és módszertan a kékgalléros munkaerő felmérésére és képzésére. Az innováció jelentőségét mutatja, hogy bekerült Magyarország TOP100 találmánya közé.

A PractiWork korszerű és komplex rendszere olyan egyéni képességek, készségek és személyiségjellemzők mérésére használható, amelyek transzverzálisak, vagyis szinte minden munkakörben alapvető fontosságúak.