Rossz kedved van?

Az ősz beköszöntével egyre inkább egyhangúvá válik az időjárás, alig látjuk a napot, és ez sokak hangulatára negatívan hat. Akkor még nincs baj, ha ez a hangulat romlás csak átmeneti, azonban ha hosszabb időn keresztül fennáll, akkor érdemes megvizsgálni, nincs-e valami mélyebb ok a háttérben.

Hiszen a tartósan nyomott hangulat, rosszkedv akár a depresszió előjele is lehet, amiben sajnos nagyon sokan szenvednek, és akár súlyos is lehet, ha nem vesszük időben észre és nem kezdjük el kezelni.

Jó ha tudjuk, hogy enyhe depresszió esetén a természet házipatikája is megoldást nyújthat. Ha ismerjük a megfelelő növényeket, a depresszió kezelése gyógynövényekkel, természetes módon is lehetséges. Talán a legtöbben az orbáncfüvet ismerik, amely a gyógynövények között a leghatásosabb antidepresszáns. De a citromfű és a borsmenta is segít, méghozzá úgy, hogy enyhíti a gyomorban jelentkező nyugtalanságot. A macskagyökér és a komlótoboz pedig a szívre ható feszültség oldásában segíthet, ami szintén gyakori tünet depresszióban szenvedők körében.