Számtalan gyógynövény segítséget jelenthet a depresszió ellen

A depresszió, hivatalosan súlyos depressziós zavar, amit több mint két hétig is eltarthat. Folyamatos lehangoltság, amely önbizalomhiánnyal párosul. Ok nélküli fájdalom megélése és a betegség előtti örömet nyújtó tevékenységek iránti érdektelenség jellemzi a beteget, amely önbizalomhiánnyal párosul.

Magyarország vezető pozícióban van a regisztrált depresszióban szenvedő emberek számában, sajnos. Sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy ezzel a betegséggel küzdenek. Nagyon nehéz diagnosztizálni, hiszen ezt az emberek általában „takargatják”, mert szégyellik. Pedig erről pont, hogy beszélni kellene.

A macskagyökér depresszióra kiváló megoldás lehet, ugyanis idegrendszeri, altató hatását humán vizsgálatok bizonyítják. A növény gyökere valepotriátokat és ezek metabolitjait, ligánokat, flavonoidokat, és illóolajat tartalmaz. Valamint nagy mennyiségű gamma-amino-vajsavat és glutamint is. Hatóanyagai növelik a GABA koncentrációját a vérben, ezzel gátolva a neurális szinapszisokat, kiváltva a görcsoldó, szorongásoldó és altató hatást.