A szekrény helyett ma már a felhő a menő

Biztosan te is hallottál arról, hogy manapság már mindenki felhőben tárolja az adatait. Hogy mit is jelent ez pontosan? Most választ kaphatsz rá.

A Google számos hasznos applikációja és szolgáltatása mellett a Drive a mindennapi élet kényelmét szolgálja. A Google Drive tárhely egy olyan virtuális szekrény a Gmail felhasználók részére, ahol a saját fájljaidat őrizheted. Lehetnek ezek fényképek, zeneszámok vagy akár fontos dokumentumok is. Ha neked is van Gmail-es regisztrációd, a tárhelyedet a felület jobb sarkában lévő kilenc pöttyből álló ikon megnyomásával érheted el. A lenyíló szimbólumok közül a Drive-ra kattintva beléphetsz a saját felhődbe.

Itt a +Új ikon megnyomásával 15GB adatterjedelemig bezárólag ingyenesen töltheted fel a dolgaidat. Ez a méret átlagos képnagysággal számolva kb. 5-7000 fénykép vagy akár 20 zenei cd tárolására elegendő. Az ide feltöltött anyagokat ráadásul megoszthatod a barátaiddal is. A kiválasztott fájlokra jobb egérgombbal kattintva eldöntheted, kinek milyen hozzáférést engedsz meg.