Dunakanyar aktívan

A Dunakanyar régió rengeteg wellness-, élmény-, kulturális és gasztronómiai kínálattal várja a kirándulókat, pihenni vágyókat. Kellemes éttermek találhatóak a Pilisben és a Duna-parton, dunai hajóutak várnak, erdei vezetett kirándulásokon vehetünk részt, vagy erdei kerékpártúrán tekerhetünk kedvünk szerint, aki pedig a nyugalmat szereti víz mellett, a közeli horgászparadicsomokban lazíthat. 

Esztergomban hangulatos sétákat tehetünk, Visegrádon élvezhetjük a kilátást a Duna partján, szabadtéri színházi  előadásokat tekinthetünk meg, visegrádi lovagi tornán vehetsz részt, és a téli-nyári bob pályát is kipróbálhatjuk. Szentmise után belépést biztosítanak az Esztergomi Bazilika termeibe és kupolájába is.

Aki elsősorban túrázni szeret, annak a kék-túra útvonalai közül a 15. és 16. szakasz vezet erre, a Solymári-medencétől a Pilisen át Visegrádra. Az útközben megpihenni vágyóknak Dobogókő szállás ajánlatai között számos lehetőség adódik, panziók, hotelek, de még jurta szállás is várja a fáradt vándorokat.