Milyen feladatok várnak rád komissiózóként?

Egyáltalán mi is az a komissiózás? Ez a logisztika, azon belül is a raktározás területén használatos kifejezés, amely az áru szállításra való előkészítését jelenti.

Vagyis, ha komissiózó állás érdekel, ilyen munkakörben szeretnél elhelyezkedni, akkor az lesz a feladatod, hogy a raktárban egy lista alapján össze kell válogatnod az árut, raklapra kell helyezned, és előkészítened a raktárból az üzletbe történő kiszállításra.

Ehhez pontosan tudnod kell, hogy az adott áru hol található a raktárban. Ehhez ismerned kell a jelzések, kódok jelentését, hiszen a jelölések segítenek eligazodni abban, hogy melyik sorban, melyik polcon keresd a raktárban az árut. Gyorsaságra és precizitásra lesz szükséged ebben a munkakörben, ráadásul nagy felelősséggel is jár az áru mozgatása, hiszen nem törhet el, nem horpadhat be, nem sérülhet a csomagolás. Sérült csomagolású terméket ugyanis nem lehet teljes áron értékesíteni, így értelemszerűen vesztesége keletkezik rajta a gyártónak, forgalmazónak. Egy profi komissiózónál ilyesmi nem fordulhat elő.